PREMIUM DWA 120L

La comanda

CARACTERISTICILE CAZANULUI DE 120l PREMIUM

Alembic CLASSIC cu imbunatațiri, proiectat pentru băuturi spirtoase din fructe!
Performant și eficient!
Complet automatizat!

- Focarul este din oțel inoxidabil - INOX 430, cu o grosime de 2 mm cu folie termoizolantă, cu care economisiți foarte mult consumul de energie.
 
- Focarul este destinat încălzirii pe combustibil solid (lemn), gaz și electricitate. Ușile de acces au fost izolate cu cărămidă.
 
- Nivelul apei în fundul dublu, este monitorizat manual. Există o gura de vizitare de sticlă pentru verificarea nivelului apei.
 
- Supapa de siguranță de pe boiler este de 0,5 bari, ea controlează presiunea apei în fundul dublu.
 
- Supapa de siguranta prin care se evita formarea de vacum la evacuarea apei din fundul dublu, prin robinetul de evacuare. Vacum poate aparea la alimentarea cu brohot rece in instalatia calda.
 
- Monitorizarea presiunii în fundul dublu prin ecartament.
 
- Două încălzitoar de 2 x 6 kW, fiecare dintre aceste are trei comutatoare cu care puteți regla nivelul de încălzire.
 
- De asemenea, mixerul electric este conectat la comutatorul de pe panoul de comandă.
 
- Supapă cu bilă sau supapă fluture pentru evacuare, fabricat din inox.
 
- Capacitatea netă este de 120 de litri.
 
- Este prevazut cu un electromotor de 0,18 kW, 90 RPM.
 
- Capacul de la gura de umplere, cat si gura de umplere sunt din inox (Manloh).
 
- In deflagmator, apa revine înapoi la podelele și etanol sau alcool pur, avansul la racitor unde se asigură o răcire suplimentară, aburul trecut în forma lichefiată etanol și vine distilat complet rece conducta de racordare, care este situată între radiator și deflagmatora este fabricat din oțel inoxidabil, cu o temperatură masurata digital, care este unul dintre cele mai importante elemente. Temperatura recomandată este de la 78 la 95 de grade Celsius.
 
- Racitorul este fabricat din oțel inoxidabil, cu un termometru analogic, în care există țeavă inox care se realizează complet, iar răcirea distilatul iese la capătul coniac rece, cu o temperatură cuprinsă între 12-18 grade Celsius, care este o temperatură ideală de distilat.
 
- Răcirea vasului de racire este controlată de o supapă manuală, care controlează fluxul de apa rece în racitor.
 
- La ieșirea distilatului din racitor, este realizat un suport pentru alcoolmetru, care este fabricat din crom, unde este controlată rezistența distilatului în sine.
 
- Există un robinet în partea de jos a suportului, în care fluidul este eliberat după finalizarea procesului.
 
- Capacul care se deschide și în care este făcută deschiderea coșului este făcut din inox
 
- Fiecare segment are propriul termometru analogic pentru a controla temperatura. În podele, distilatul și aburul sunt amestecate și se mișcă în direcțiile opuse (lichidul pe partea inferioară, aburul la o temperatură mai mare).
 
- În partea superioară a coloanei există un deflagator cu termometru analogic, prin care se efectuează răcirea parțială a vaporilor purificați (vapori de apă etanol). Răcirea deflagatorului este controlată de o supapă termostatică care este reglată manual și este suficientă, o singură dată în timpul procesului de reglare a temperaturii dorite.
 
BENEFICIILE PREMIULUI CAZANULUI COMPARAR CU MODELE STANDARD:
 
- Focarul este fabricata din tabla inox INOX 430, spre deosebire de modelele standard, ale caror focar este din otel laminat la rece. In cazul modelului Premium, durata de viață este mult mai lunga.
 
- Modelul Premium cu fund dublu asigură o încălzire uniformă și controlată a rezervorului prin transferul de căldură către apa din cazan de cupru, care elimina complet posibilitatea de ardere a cazanului și a borhotului.
 
- Geometria modelului Cazanului 120l Premium și poziția diagonală a mixerului asigură o încălzire mai uniformă și mai rapidă a coloanei și eliberarea moleculelor de alcool.
 
- Aburii de alcool cu geometria premierului menționat anterior are un contact optim cu cuprul, care contribuie la calitatea și puritatea alcoolului sau distilatului.
 
- La modelul standard pentru aceeași cantitate a distilatului final este necesară 4-5 ore pentru primul ciclu de distilare, iar suplimentar 5 h (depinde de modul și condițiile de coacere) pentru o legare care tinde să separe alcoolul metilic, si alcoolii superiori și compuși alcoolici severe.
 
- Acest lucru conduce la concluzia că procesul de distilare tradițional durează până la 10h per proces, în timp ce la Cazanul 120l Premium, tehnologia modernă de coacere face ca acelasi proces sa dureze 3 ore maxim, în plus față de toate avantajele menționate anterior.
 
- Declarăm că toate materialele utilizate în instalația de producție respectă regulile (CE) nr. 1935/2004 ale Uniunii Europene și sunt utilizabile în 

 Model – ALAMBIC PREMIUM  120L Net
 Material cazan / cupru electrolitic  Cu 99,9%
 Material focar  Inox 430
 Izolatie focar (optional, *nu sunt incluse in pret)  EDPM - Thermopolimer
 Temperatura de functinare a camerei de ardere  104-108 C
 Presiune in lucru – supapa de siguranta  0,5 Bar
 Sistem de condensare / racire - debit  Inox alimentar 304
 Panou de comanda  Automat + termostat
 Amestecator electric - 90 RPM  0,37 kW
 Incalzire electrica 2 X 6 kW - trifazat Incalzire pe lemn  12 kW
Sitemul CIP pentru curățare automată cu 3 unitati (optional, * nu este inclus in pret) 920 EUR
Consum mediu per proces de distilare 21 kW
Durata medie a unui proces de distilare 2,5 h
Garantie 3 ani

Timp de livrare 30-45 de zile * de la data plății avansului. Transport - la adresa clientului. Termeni de plată: plata în avans de 30%, restul de 70% în ziua livrării produsului.