PREMIUM DWA 300 - 1000 L

La comanda

DESCRIEREA PRODUSULUI:

1. Focarul, este fabricat din inox, proiectat pentru utilizarea pe lemn sau electric ( rezistență de 36kW), cu presiunea de lucru de 0,5 Bari și temperatura de 110℃. Pentru a asigura eficiența energetică focarul este izolat cu EDPM – Termopolimer. Avantajele acestui sistem de încălzire sunt multiple:Eficiență energetică accelerată / consum redus de energie;
Funcționarea echilibrată și stabilitatea ridicată a sistemului în timpul întregului proces de distilare;
Elimină complet riscul de ardere a cazanului.
Deasemenea, dispozitivul oferă posibilitatea injectării directe de vapori din focar în cazan, în timpul procesului de distilare și astfel accelerează procesul de încălzire a borhotului în mod automat cu aprox. 25%.
2. Cazanul DWPA BPC GIN are o capacitate netă de 300l - 1.500l, realizat din cupru electrolitic pur. Forma cazanului este concavă, proiectat pentru circulatia uniforma a borhotului în timpul procesului de amestecare centrifugală. Amestecatorul este poziționat diagonal la 90 RPM acest lucru oferind stres redus și eficiența mai mare, gestionarea fluxului de masă se face vertical (în sus și în jos) și în așa fel asigură o ieșire mai ușoară a aburului la suprafață.
3. Capacul este proiectat pentru calitate maximă, poziționată în centrul cazanului cu un diametru mare în partea sferică astfel asigurand un proces de reflux accelerat în timpul distilării. Procesul este strict legat de suprafața interioară a capacului, unde interacțiunea cu vaporul alcoolic este parțial condensată pe peretele capacului și duce astfel la reflux (un proces foarte important pentru calitatea distilatului). Modelul este proiectat cu țeava de legătură fi 76mm, care previne stresul sub formă de presiune, subpresiune sau vid într-o situație în care vaporii nu au o inerție suficientă în timpul procesului de distilare.
4. Coloana de rectificare Bubble Plate este concepută pentru distilarea băuturilor alcoolice cu obținerea unui procent ABV peste 90%, care asigură o interacție semnificativă a vaporului alcoolic cu Cu și o purificare înaltă a vaporilor alcoolici.
5. Deflagmatorul este în totalitate din cupru, la temperatura de funcționare de aprox. 85℃. Se folosește pentru condensarea inițială a vaporilor și separarea vaporilor alcoolici (alcoolul etilic evaporă la o temperatură care începe de la 78,15℃) de vaporii de apă care se evaporă la o temperatură mai ridicată decât temperatura de lucru a deflagmatorului.
6. Sistemul de răcire este cu circuit de apa continua, realizat din oțel inoxidabil rezistent la apă și funcționează după principiile industriale de răcire. În acest fel, asigură o răcire stabilă în condiții controlate și o eficiență energetică foarte bună în ceea ce privește consumul de apă.
7. Sitemul este echipat cu unul sau mai multe dispozitive în care se adaugă plantele pentru aromatizarea băuturii finite conform tehnologiei de producție a GIN-ului.
8. CIP Sistemul de curățare automată a dispozitivului conține 12 unități cu sprinklere incorporate în toate componentele dispozitivului și funcționează la o presiune de 4-5 bari.

COMPONENTE Specificați
Material focar Inox 430
Temperatura de funcțonare a focarului ~ 110 °C
Presiune de lucru – supapa de sigurantă 0,5 Bar
Arzător electric OPTIONAL 36 kW
Arzător gaz OPTIONAL 40-110 kW
Capacitate Netă 300 L
Material cazan Cu DHP
Model Cazan - Alambic Classic Cu DHP
Coloană/ 6 segmente Bubble Plate  Cu DHP
Dephlagmator / reglaj automat Cu DHP
Țeava de conecțiune - bypass Inox AISI 304
Sistemul de răcire Inox AISI 304
Gin Basket Inox AISI 304
Amestecător electric 90 RPM  0,37 kW
Garanția producătorului *conform termenilor și condițiilor 3 ani