PREMIUM DWC 120L

La comanda

DESCRIEREA PRODUSULUI:
1. Focarul este produs din inox cu pereți dubli proiectat pentru utilizarea combustibil solid, cu transferul de energie prin inermediul apei și vaporilor la presiunea de lucru de max 0,5 Bari și temperatura de ~110℃. Avantajele accestui sistem de încălzire sunt multiple:
Eficiență energetică accelerată / consum redus de energie;
Funcționarea echilibrată și stabilitatea ridicată a sistemului pe timpul întregului proces de distilare;
Elimină riscul de arsuri și lipire în interiorul cazanului.
Focarul cazanului are adaptat un arzător pe gaz de 30-50kW oferind puterea calorică necesară pentru funcționarea aparatului în condiții optime.
2. Cazanul DWGC are o capacitate netă de 120l, realizat din cupru Cu DHP. Forma cazanului este concavă, proiectat pentru circulatia uniforma a masei fermentate cu sistem de amestecare centrifugală.
3. Capacul este proiectat pentru ditilate de calitate, poziționat în centrul cazanului cu un diametru proporțional în partea sferică astfel asigurand un proces de reflux accelerat în timpul distilării. Procesul este strict legat de suprafața interioară a capacului, unde interacțiunea cu vaporul alcoolic rezultă la condensarea pe peretele capacului și duce astfel la reflux (un proces foarte important pentru calitatea distilatului).
4. Coloana de rectificare este concepută pentru distilarea băuturilor alcoolice de toate tipurile, constituită din 3 segmente (conform schiței atașate) asigură o interacție semnificativă a vaporului alcoolic cu Cu sporind efectul catalitic și eliminând astfel necesitatea pentru a doua destilare cu o aromă proaspătă și intensă a băuturilor distilate. Concentrația medie a alcoolului corespunde recomandărilor din literatura de specialitate referitoare la acest tip de intalații de min. 70 v/v - max. 85 v/v. Coloana este proiectată oferind posibilitatea de a adăuga unul sau mai multe segmente, astfel oferind o concetrație mai mare de alcool etilic.
5. Deflagmatorul este în totalitate din cupru, funcționează la temperatura interioară de aprox. 85℃ cu reglaj automat prin supapa Danfoss. Se folosește pentru condensarea inițială a vaporilor și separarea vaporilor alcoolici (alcoolul etilic evaporă la o temperatură care începe de la 78,15℃) de vaporii de apă care se evaporă la o temperatură mai ridicată decât temperatura de lucru a deflagatorului.
6. Sistemul de răcire este cu circuit de apa continua, realizat din oțel inoxidabil rezistent la apă și acizi proiectat pentru funcționare după principiile industriale de condensare eficientă. În acest fel asigură o răcire stabilă în condiții controlate și o eficiență energetică foarte bună în ceea ce privește consumul de apă. Avantajul la sistemul de condensare produs din Inox este conținutul redus de reziduri de cupru în băutura distilată comparat cu sistemele clasice realizate din cupru.
7. Amestecatorul este poziționat diagonal la 90 RPM oferind stres redus și eficiența sporită la gestionarea fluxului de masă cu circuit vertical (sus / jos) care astfel asigură o pătrundere eficentă a vaporilor alcoolici la suprafață. Electromotorul su reductor are incorporat timer setat din fabrică pentru o funcționare în intervale 4 min inclus, 1 min pauză.
Durata efectivă a unui proces de distilare 2 - 3 h.

COMPONENTE    Specificații
Material focar  Inox 430
Izolație *nu este inclus în preț Vată minerală
Temperatura de funcțonare a focarului ~ 110 °C
Presiune de lucru – supapa de sigurantă 0,5 Bar
Opțional - Arzător gaz *nu este inclus în preț 36 kW
Opțional –  Arzător electric *nu este inclus în preț 12 kW
Capacitate Netă 120L
Material cazan  Cu DHP
Capacul cazanului Cu DHP
Țeava de conecțiune Inox 304
Coloană de rectificare Bubble Plate Cu DHP
Dephlagmator Cu DHP
Sistemul de răcire (recomandat) *Opțional Cu DHP Inox 304
Suport pentru alcoolmetru  Inox 304
Amestecător electric 90 RPM poziționat vertical 0,37 kW
Sitemul CIP  de curățare automată 3 unități